Johtovuorot käsittävät siis viiden lounaan ja yhden illallisen suunnittelun ja käytännön johtamisen opetusravintola Prikassa. Luokkamme jaettiin kolmen-neljän hengen ryhmiin ja jokaisella ryhmällä oli tehtävänä suunnitella kolme vuoroa syksyllä ja kolme vuoroa keväällä.
Meidän ensimmäiset kolme vuoroa olivat loppusyksystä ja käsittivät kaksi lounasta ja illallisen. Ensimmäisellä lounaalla 21.11 meillä oli ruokana alkuruoaksi punajuurisosekeittoa ja vuohenjuustomoussea sekä patonkia. Pääruokavaihtoehtoja oli paistettua kuhaa, metsästäjänleikettä sekä kasvispihvejä. Lisukkeita en enää valitettavasti muista.. Jälkiruokana oli sitten piparkakkubrulee, marinoita luumuja ja glögikastiketta. Eka lounas meni hieman takkuillen, mutta laitetaan se alkukankeuden ja uuden tilanteen piikkiin.
Piparkakkubrulee, marinoituja luumuja ja glögikastiketta |
Toinen johtovuoroista oli illallinen 1.12 ja se meni pieniä virheitä lukuunottamatta nappiin! Teemana oli illallinen ja ja meillä oli ohjelmaakin illallisella nimittäin myrsky-aiheinen tanssiesitys, myrskyrunoja ja elävää taustamusiikkia. Menu oli seuraavanlainen: raitajuuricarpaccio ja paistojuustoa, karitsankaretta, lohimedaljongeja, munakoisotofupaistosta, karpalo-valkosuklaamoussea ja vaniljamacaron. Mä olin illallisella salivastaava eli toivotin asiakkaat tervetulleiksi ja rahastin heidät. Ykkösvuoden opiskelijat toimivat siis tarjoilijoina ja minä opastin ja johdin heitä.
Myrskyillalliselta |
Kolmas syksyn johtovuoroista oli mulle erittäin mieluinen, sillä itsenäisyyspäivän aaton kunniaksi meillä oli perinteinen suomalainen ruoka teemana. Alkuruoaksi oli savusiikaa, mustikkakastiketta ja brändyjuustokeksiä. Pääruoat olivat paistetut muikut, karjalanpaisti Prikan tapaan ja kaalikääryleet sekä karjalanpiirakat. Jälkiruoaksi oli sitten räiskäleitä, vaniljajäätelöä, marinoituja lakkoja ja lakkakastiketta. Tämä vuoro meni keittiöllä jo paljon paremmin kuin ensimmäinen, mutta silti oli paljon petrattavaa kevään vuoroja varten.
Paistetu muikut, juurespyree, lehtikaalisipsit ja tartatkastike |
Kookoskermainen äyriäiskeitto |
Toinen kevään vuoroista oli seuraavana päivänä ja meillä oli buffetlounas hieman sovellutusti. Alku- ja jälkiruoat löytyivät buffasta, mutta pääruoat vietiin annoksina pöytiin. Alkuruokapöytä sisälti yrttisalaattia, päärynä-couscoussalaattia, caesarsalaattia, savulohikurkkurullia, valkosipuli- ja juustoleipätikkuja sekä varsiselleripestoa. Pääruokana oli täytettyä broilerinrintaa, nyhtöpossua sekä juuresburger. Jälkkäripöydässä löytyi hedelmäpavlovia, suklaakuppiakakkuja ja mansikka-mustikkasmoothiekakkua. Tää päivä ei mennyt yhtään niin kuin oltiin suunniteltu, koska tuottajista oli noin puolet pois, joten jouduttiin tekemään itse ja tuli kiire ja kontrolli koko lounaan tilanteeseen katosi... Mutta siitäkin päivästä selvittiin.
Hedelmäpavlovat |
Kolmas kevään vuoro ja viimeinen kaikista kuudesta oli nyt keskiviikkona ja silloin meillä oli myös sama kahden alkuruoan ja jälkiruoan vaihtoehto menettely. Alkuruoaksi sai valita joko blinejä tai parsa-ilmakuivattukinkkukääröjä, pääruoaksi haukiquenellejä, poropastaa tai täytettyjä kasvispihvejä. Jälkiruoaksi oli joko tiramisu tai cannolit ja vadelmakompotti. Tällöin olin myös salivastaava ja meni salin puolella hyvin. Toki tarjoilijoiden ja keittiön kommunikoinnissa oli hieman ongelmia ja keittiön puolella oli vissiin kankeutta, mutta ne ei välittynyt asiakkaille saliin eikä häirinnyt salityöskentelyä. Hyvä maku jäi siis viimeisestä johtovuorosta varsinkin oman johtamistaidon kannalta.
25.1 lounaan kate |
Toki oli paljon sellaisia asioita mitä olisi tehnyt toisin tai siis joka päivä virheitä sattui niin tuottajien kuin johtajienkin toiminnassa, mutta itselle jäi hyvä mieli ja itsestäni tuntuu että tein parhaani ja parempaankaan en olisi pystynyt! Nyt on 10 opintopistettä lisää ansaitusti tienattu ja katse kohti seuraavia haasteita!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti