tiistai 27. joulukuuta 2022

Tee se itse joululahjoista reissujouluun

Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa kaikille! Mulla oli luonnoksissa sekä omissa ajatuksissani kirjoitettuna jo useampi erilainen jouluaiheinen postaus virittämään joulun tunnelmaa marras- ja joulukuussa, mutta ajanpuutteen vuoksi ne jäi kirjoittamatta loppuun ja julkaisematta. Mutta onpahan ainakin seuraaville vuosille uuteen blogiin jouluaiheita valmiina.

Uusi blogi starttaa jossain vaiheessa ensi vuotta ja siitä kerron lisää seuraavassa postauksessa, mutta nyt mennään vielä joulutunnelmiin ja kiteytän niiden kaikkien jouluaiheiden teemat yhteen (toivottavasti ei jättipitkään) postaukseen.

Joulun valmistelut lähti mulla alkuun tänä vuonna jo elokuussa, kun sain ensimmäisen lahjaidean ja niin päätin alkaa pikkuhiljaa ideoita toteuttamaan. Haaveena oli, että jos kaikki joululahjat olisi tänä vuonna itse tehtyjä ja niinhän ne oli. Pukin konttiin lähti mosaikki-kuviolla neulotut villasukat äidille, lannevaate-pyyhe isälle, nimikoidut pipot veljen perheelle, vanhemmalle kummitytölle kaulahuivi, nuoremmalle kummitytölle virkattu kassi, kummipojalle kynsikkäät, rakkaalle kahvipusseista tehty eväskassi ja appivanhemmille perinteisellä menetelmällä neulotut villasukat. Lisäksi joulutervehdyksissä sukulaisille ja muille läheisille oli erilaisia hilloja, itse leivottuja (kaupan taikinasta tosin, myönnän) pipareita tai vaihtoehdoksi itsetehtyjä marenkeja. Pariin pussiin laitoin myös askartelemani lumihiutale-koristeet ja samanlaiset vein myös veljenlapsien huoneeseen ilahduttamaan heitä.

Ennen joulua oli muutamat pikkujoulut, Vehmaan joulumarkkinoilla käynti, Kauneimmat joululaulut sekä Suvi Teräsniskan joulukonsertti Nokia Areenalla Tampereella. Oli kyllä niin upea, koskettava ja viihdyttävä keikka. Enpä ole pitkään aikaan yhtä hyvässä konsertissa käynytkään. Muutenkin oli mukava reissu parhaan kaverin kanssa. Syötiin hyvin ja juteltiin kaikesta maan ja taivaan välillä ja nukuttiin hotellissa.

Itse joulu vietettiin sitten reissaten. Aatonaattona oltiin mun vanhempien luona järjestelemässä heidän kotinsa joulua varten remontin jäljiltä ja samalla reissulla vietiin kissa hoitoon joulun ajaksi. Illalla kotona avattiin jo osa lahjoista, juotiin glögiä ja katsottiin Joulupukki ja Noitarumpu. 

Aattoaamuna lähdettiin sitten kumppanin isän luokse hautausmaan kautta ja hyvän ruoan, jouluohjelmien (Joulurauhan julistus, Joulutarina-elokuva ja Samu Sirkan joulutervehdys) ja joulusaunan lisäksi kävin joulukirkossa Kerimäen puukirkon talvikirkossa (isoa kirkkoa käytetään talvella harvemmin). 

Joulupäivänä vaihdettiin sitten osoitetta kumppanin äidin luokse ja siellä hyvän ruoan lisäksi pelailtiin paria peliä ja käytiin illan päätteeksi vielä tsekkaamassa joulupäivän bileet paikallisessa. Ensimmäinen kerta kun kävin joulupäivänä baarissa ja oli myös viimeinen, tästä ei nimittäin tule perinnettä. 

Tapaninpäivänä kotiuduttiin ja ennen sitä haettiin kissa hoidosta (tämä ei sujunut ihan käden käänteessä, mutta tarinalla onnellinen loppu ja kissa kotona) ja käytiin Tapaninpäivä saunassa mun vanhempien pihasaunassa. Illalla sitten vielä glögiä ja uusi joululahja testaukseen (Harry Potter Neuleiden taikaa -neuleohjekirja).

Vaikka jouluni tänä vuonna ei mennytkään ihan sen perinteisen kaavan mukaan siihen liittyi kuitenkin kaikki ne elementit, jotka tekevät joulusta joulun; läheiset ihmiset, haudoilla käyminen, perinteiset jouluohjelmat, jouluruoka, joulusauna, joulukirkko, glögin juonti, lahjojen antaminen läheisille, joulupäivänä lautapelien pelailu, kynttilöiden polttaminen ja joululeivonnaiset!

Nyt nautitaan vielä vuoden viimeisestä viikosta ja sitten käännetään taas kirjassa nimeltä elämä seuraava luku nimeltä vuosi 2023 💖

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti