sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Neitvuori

 Lokakuun alussa hehkutin teille täällä blogissa, että ollaan menossa syysretkelle, mutta loppujen lopuksi silloinen retki peruuntui. Suunniteltuna päivänä satoi vettä lähes koko ajan ja mukavuudenhaluisina skippasimme sitten retken silloin. Mutta ei huolta, sillä eilen tämä vihdoin tapahtui ja ajattelin kirjoittaakin teille missä kävimme.

Siinä samassa postauksessa pohdin myös tämän blogin tulevaisuutta ja sitä, että saatan siirtää blogini muualle ja uuden nimen alle. Nyt olen tehnyt päätöksen, että With me -blogi jää 11 vuoden kirjoittamisen jälkeen telakalle ja alan kirjoittamaan hieman eri sisältöistä (mutta osittain samaa) tekstiä Marin matkassa nimen alle. Vaihto tapahtuu suurin piirtein vuoden vaihteessa tai viimeistään ensi vuoden alussa. Tarkkaa uutta osoitetta en osaa vielä sanoa, mutta infoan heti kun sen tiedän.

Joka tapauksessa aion kirjoittaa vielä mietteitä tähän blogiin samalla harjoitellen ja pohtien uuden blogin linjoja ja pitääkseni kirjoitustuntuman yllä. Mutta nyt oikean tekstin pariin.


Mikkelin Anttolassa sijaitseva Neitvuori on yksi Etelä-Savon korkeimmista vuorista nousten 184 metrin korkeuteen. Huippu on Saimaan pintaa 110 metriä korkeammalla. Neitvuorelta avautuu avarat näkymät sekä metsämaisemiin että Luonterin saaristoon ja hyvällä säällä sieltä on esteetön näkyvyys kymmenien kilometrien päähän.

Alueella on eri pituisia retkeilyreittejä ja eilen kuljimme noin 4 kilometrin pituisen Hiijje silimukka -reitin, jonka varrella pääsi ihastelemaan äsken mainitsemiani Luonterin näkymiä. Reitti oli aluksi melko haastava, sillä kiersimme sen niin päin että nousu Neitvuorelle oli aluksi vastassamme. Kun vuorella oli noustu ja maisemat ihailtu, jatkoimme matkaa ja maastokin helpottui.


Lopuksi paistoimme nuotiopaikalla makkarat, joista oli Hiidenmaan tilan vieressä olevalle pysäköintialueelle alle kilometri. Tämä pätkä (Pysäiköintialue - Nuotiopaikka) oli leveää hiekkatietä, joten nuotiopaikalle on esteetön pääsy. Paikalla on myös laavu ja käymälä.

Reitin varrella oli myös toinen nuotiopaikka, joka oli Hiidenmaan tilan liepeille ja lähellä pysäköintipaikkaa. Sinne oli kuitenkin kapeampi polku, joten jos esteetöntä makkaranpaistopaikkaa alueella etsii suosittelen tätä laavua.

Reitti on myös puolitettavissa, jolloin lyhyemmän vaihtoehdon pituus on 2,6 km. Jos taas haluaa patikoida pitemmän matkan on tältä reitiltä yhteys Hiidenmaan poluille.

Neitvuori on myös yksi Saimaa Geopark-kohteista ja lisätietoa tästä saa seuraavan linkin takaa: Neitvuori Saimaa Geopark-kohde

Mukava parin tunnin retkikohde Etelä-Savon sydämessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti